`t Archief vanne gezeusters Siem (Peters Nederweert)

`t Archief vanne gezeusters Siem (Peters Nederweert)

Voor een zeer groot publiek (circa 180 toehoorders) heeft Siem Peters (Siem van Rich van Siem) op Dinsdagavond 12 Januari een lezing gehouden onder de titel “ ’t Archief vanne Gezeusters”
Aan de hand van meer dan 200 afbeeldingen (foto‘s, documenten) werd de historie van de vroegere bewoners van het pand Siem van geboorte tot (veelal vroegtijdig) overlijden verteld.
Al de getoonde foto’s en documenten zijn afkomstig uit de nalatenschap van met name Toos, Margriet en Truus, en bestrijken een periode van een dikke honderd jaar, 1896 -2013.
Voor veel van de toehoorders kwamen verhalen over onbeantwoorde of onmogelijke liefdesrelaties, dodelijke ongelukken en familietragedies als een verrassing, maar voor enkele met name ‘seniore ‘ gasten riepen de getoonde beelden herinneringen op uit een ver verleden.
Over het pand Siem werd zijdelings, ook weer aan de hand van oude afbeeldingen, nog aandacht besteed , en als verrassing voor de tegenwoordige uitbater werden op het einde van de lange avond nog 2 schilderijen teruggegeven, onder het motto ‘Teruggeven aan de Keizer wat aan de Keizer toebehoort’ (‘de Keizer’was een van de vroegere namen van het pand).
Tekst; S Peters

Eén gedachte over “ `t Archief vanne gezeusters Siem (Peters Nederweert)

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.