Programma Heemkundevereniging Nederweert najaar 2018

Dinsdag 20 november. 20.00 uur Zaal Centraal. Lezing door Theo Schers  over het einde van Wereld Oorlog 1, en de gevolgen voor de regio Weert.  Theo Schers, stadsarchivaris van Weert, zal een lezing houden over wat dit betekende voor het Weerterland.

Zoals waarschijnlijk bekend bij velen, draait volgende week in Weert de film die Peter Crins uit Leveroy heeft gemaakt over deze gebeurtenis. De voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht. De zogenaamde trailer van deze film zal echter  tijdens de bijeenkomst worden vertoond.

Dinsdag 18 december. 20.00 uur Zaal Centraal. Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering met daarna als bijzondere gastspreker Gerard Kessels.

Onlangs heeft Gerard Kessels, lid van de Heemkundevereniging Nederweert, maar vooral bekend als journalist, correspondent in Bonn en Rome, hoofdredacteur van De Limburger en nu als columnist, de eerste Gerarduslezing gehouden in de monumentale Bibliotheek van het Klooster Wittem.

Een zeer goed ontvangen lezing, genaamd “Van misdienaar tot cultuurkatholiek”, waarin hij zijn persoonlijke geloofsontwikkeling combineert met de geloofsontwikkeling in zijn familie en Nederweert, maar ook met de ontwikkeling van de katholieke kerk in de wereld, waar hij als correspondent in Rome onder andere op reizen met de Paus deelgenoot van was.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: