Programma Heemkundevereniging Nederweert najaar 2018

Programma Heemkundevereniging Nederweert najaar 2018

Zaterdag 27 oktober. De Vogelwerkgroep Nederweert nodigt de leden van Heemkundevereniging Nederweert uit voor de presentatie van het boek “Broedvogels van Nederweert, onderzoek naar zeldzame en schaarse soorten in 1994-2018’.  De bijeenkomst vindt plaats op ‘Bosserhof’, Bosserstraat 23. Inloop tussen 14.30 en 15.30 uur; einde tussen 17.00 en 18.00 uur.

Dinsdag 30 oktober, 20.00 uur Zaal Centraal.  Lezing door Peter Korten (voorzitter Heemkunde Aldenborgh Weert) over het Van Horne jaar 2018, het leven van Programma Heemkundevereniging Nederweert najaar 2018 Philips van Horne, zijn rol in de geschiedenis vanWeert en Nederweert, etc.

Donderdag 8 november. Om 20.00 uur zal het (voorlopige; want er moet nog een resterend bedrag worden gevonden) contract worden getekend voor de restauratie van het Clerinx orgel in de St. Lambertus . Wij hebben daar het afgelopen jaar een avond aan besteed, en een bescheiden bijdrage aan geleverd. De organist van St. Servaas in Maastricht  zal een klein concert geven.

Dinsdag 20 november. 20.00 uur Zaal Centraal. Lezing door Theo Schers  over het einde van Wereld Oorlog 1, en de gevolgen voor de regio Weert. De maand november staat in het teken van de herdenking van het einde van de WO ! in november 1918.

Theo Schers, stadsarchivaris van Weert, zal een lezing houden over wat dit betekende voor het Weerterland.

Zoals waarschijnlijk bekend bij velen, draait volgende week in Weert de film die Peter Crins uit Leveroy heeft gemaakt over deze gebeurtenis. De voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht. De zogenaamde trailer van deze film zal echter  tijdens de bijeenkomst worden vertoond.

Dinsdag 18 december. 20.00 uur Zaal Centraal. Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Daarna lezing door Gerard Kessels.

Onlangs heeft Gerard Kessels, lid van de Heemkundevereniging Nederweert, maar vooral bekend als journalist, correspondent in Bonn en Rome, hoofdredacteur van De Limburger en nu als columnist, de eerste Gerarduslezing gehouden in de monumentale Bibliotheek van het Klooster Wittem. Een zeer goed ontvangen lezing, genaamd “Van misdienaar tot cultuurkatholiek”, waarin hij zijn persoonlijke geloofsontwikkeling combineert met de geloofsontwikkeling in zijn familie en Nederweert, maar ook met de ontwikkeling van de katholieke kerk in de wereld, waar hij als correspondent in Rome onder andere op reizen met de Paus deelgenoot van was.

Reacties zijn gesloten.